Det er mange forskjellige byer rundt om i verden som har flott arkitektur å by på, og blant dem finner man Oslo. Oslo er en utrolig flott storby å besøke hvis man er ute etter å oppleve variert arkitektur. Byen har en god blanding av gammelt og nytt. Det er flere historiske bygg å besøke, i tillegg til flere nyere bygg.

Å besøke Oslo er utrolig enkelt, da byen har mange hoteller som man kan bo på. Utvalget av hoteller er enormt, og man finner noe i enhver prisklasse. Hotell i Oslo kan søkes opp på forskjellige nettsider, hvor man også kan sjekke tilgjengelighet for bestemte datoer.

Arkitektur på museum

I Oslo finner man faktisk et helt museum som er satt av til arkitektur. Arkitekturmuseet er en del av Nasjonalmuseet i Oslo. Arkitekturmuseet har stadig nye utstillinger på gang, og fokuspunktet i utstillingene varierer veldig. Utstillingene strekker seg fra historiske emner til samtidsarkitektur. Byggekunst er også et stort fokuspunkt ved Arkitekturmuseet. Når man går rundt inne på museet, får man også se mange flotte tegninger og bilder i tillegg til modeller og ulike gjenstander. Hovedbygningen for Nasjonalmuseet stod ferdig bygget i 1890, og den gangen ble bygget brukt som avdelingskontor for Norges Bank. Bygget regnes som en blanding av moderne og klassisk arkitektur.

Operahuset i Oslo

Nyere arkitektur i Oslo

Et av de flotteste nye byggene i Oslo, er Operahuset. Operahuset ble åpnet i 2008, og stilen regnes som modernistisk arkitektur. Operahuset er plassert idyllisk til, rett ved fjorden i Oslo. Når man tar et raskt blikk på bygget, kan det faktisk minne litt om et isfjell. Bygget kan sees både fra innsiden og utsiden. Operahuset har et utrolig flott tak som er åpent for alle, og derfra får man en utrolig flott utsikt over Oslo og Oslofjorden. Bygget har store vinduer på gateplan, og gjennom vinduene kan man se mange av de flotte rommene som er inne i bygget. Byggets hjerterom er ved hovedscenen, og rommet er formet som en hestesko. Det er arkitektkontoret Snøhetta som står bak dette utrolig flotte bygget.