Arkitekturen i Norge har opp gjennom historien beveget seg og respondert til den økonomiske og kulturelle situasjonen landet har vært i. Man kan se at arkitekturen i landet har fått mye innflytelse fra andre land, men Norge har alltid gjort den til sin egen på grunn av det harde klimaet i Norden.

Bergen er intet unntak når det gjelder dette. Bergen er en by som hadde mye handel med utlandet, og havnen har vært – og er fremdeles – et viktig sted i byen. Gjennom historien har Bergen vært utsatt for flere store branner, noe som har gjort at byen flere ganger har blitt bygget opp igjen. Er du glad i arkitektur, book et rom på http://www.hotellbergen.nu.

Ole Bulls plass

Grunnen til at disse brannene har kunnet forekomme, er på grunn av at husene ligger så tett, og at de er laget av tre. Det er dette som også er det arkitektoniske kjennetegnet for Bergen – de små, romantiske trehusene som ligger på rad og rekke innover i byen. Selv om det er disse små husene man først forbinder med Bergen, har det i løpet av de siste 100 årene blitt fokusert mye på nyere arkitektur. Dette gjør at når du går rundt i Bergen, kan du hele tiden oppleve kontrasten mellom det hyggelige og hjemlige med de små husene, og det monumentale og moderne med de nyere bygningene. Dette gjør Bergen til en veldig interessant by for arkitektur-interesserte sjeler. Om du tar Fløibanen opp til toppen av byen, vil du få et overblikk over alt det byen har å by på av arkitektur.

Eller ta båten til Ole Bulls Lysøen:

30 minutter fra sentrum og noen raske minutter i båt bruker mange Lysøen til å gå. På turstiene som Ole Bull selv var landskapsarkitekt på. Turmarsjen Lysøen Rundt arrangeres hvert år. I morgen finner årets turmarsj sted. Den 22. i rekken.